Learn2Work

                        Learn2Work een leerwerktraject op maat                           

 

Welkom op de site van Learn2Work

Learn2Work is het leer-werktraject van De Schoor

 

Ons doel
Per jaar 50 jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunen en activeren om terug te keren op de arbeidsmarkt óf om weer deel te nemen aan scholing zodat zij een startkwalificatie halen. Dit alles om hun kansen op de arbeidsmarkt langdurig te verbeteren.

Learn2work

 

Jongeren verdienen altijd een tweede kans. Bij Learn 2 Work werken we hier samen met jongeren aan. In een traject dat een jaar duurt verkennen we vaardigheden en talenten en zetten deze in tijdens onze gezamenlijke zoektocht. 

 

Jongerenwerker Moesha van den Berg is trots op de jongeren en vertelt hier meer over!

Laatste nieuws

 

                                          PERSBERICHT   


Almere, 6 maart 2024                                                            

 

 

Cheque van InnerWheel Almere - ‘t Gooi en Rotary club Almere voor de Foodexpress van Learn 2 Work

 

Op 6 maart a.s. ontvangt het leer-werkproject Learn2Work een cheque van InnerWheel Almere- 't Gooi én Rotary club Almere ter waarde van € 2850,00.

 

Beide clubs organiseerden samen in oktober 2023 online verkoopactie van wijn voor dit goede doel. Innerwheel doneert ieder jaar aan een goed doel. Dit jaar hebben ze gekozen voor de Foodexpress. De actie was een succes en leverde het mooie bedrag op.

 

Beide clubs – die zelf ook sociaal bewogen en lokaal, nationaal en internationaal betrokken zijn - dragen het project Learn2Work een warm hart toe. Learn2Work biedt jongeren een kans op een betere toekomst.

 

Danielle Lanzaat is coördinator van Learn2Work en vertelt: “Deze financiële bijdrage is bijzonder welkom. We gaan het geld inzetten voor de Foodexpress. Vanaf de coronaperiode bezorgen we maaltijden en boodschappen bij gezinnen, jonge moeders en jongeren in armoede die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, maar niet financieel rond kunnen komen. Dit geeft hen wat lucht.”

 

Aanmeldingen komen op verschillende manieren bij het project terecht: via de wijkteams, via het project Als ik later groot ben, via jongerenwerkers op via de opbouwwerkers.

 

Danielle: “Iedere maandag koken twee vrijwilligers samen met jongeren van Learn2Work een voedzame en gezonde maaltijd. De jongeren van Learn2Work bezorgen deze maaltijden. Hier genieten elke week 50 gezinnen in Almere Buiten van.”

Certificaat voor docent sport

Boksend opvoeden

 

Als team zijn we er trots op dat Arcenio zijn certificaat: boksend opvoeden

heeft behaald en vanaf nu ook deze lessen kan geven aan de jongeren van Learn2work.

 

Succesvolle samenwerking ROC Flevoland

Ons leer-werkproject Learn2Work werkt nauw samen met ROC Flevoland om jongeren de beste kansen te bieden. Hoe zij dat doen, zie je in bijgaand filmpje!

Succesvol programma

Learn2Work bij programma Stand van Nederland

Op donderdag 19 mei werd Daniëlle Lanzaat van Learn2Work geïnterviewd voor het item jongeren en schulden van het programma Stand van Nederland. Bekijk hier de hele aflevering terug.

 

Stand van Nederland
Economisch onderzoeksprogramma dat de vinger legt aan de pols van de economie. In Stand van Nederland: Generatie Next gaan programmamakers en twintigers Shayno Numansen, Jill Bleiksloot en Raquel Schilder elke donderdag op zoek naar antwoorden op vragen en persoonlijke verhalen achter de cijfers.

Persbericht 

 

Almere, 24 februari 2022

 

Impact Learn2Work onderzocht, en mét resultaat!

Sinds 2019 doet de Erasmus Universiteit in opdracht van het Oranje Fonds onderzoek naar de impact van het Almeers leerwerkproject Learn2Work. Learn2Work maakt deel uit van welzijnsorganisatie De Schoor. Aan dit project nemen jongeren deel zonder voltooide beroepsopleiding of werk. Via coaching, training en het opdoen van werkervaring worden zij begeleid naar werk of opleiding. In totaal hebben 45 jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar meegedaan aan het onderzoek. Ze zijn op drie verschillende momenten gedurende hun traject bevraagd op hun ervaringen en de impact van Learn2Work op hun leven. Met als klinkende resultaten:

  • De jongeren geven Learn2Work een 8.3.
  • 80% van de jongeren heeft na het traject een baan en/of is uitgestroomd naar school.
  • Vrijwel alle jongeren geven aan hun doel te hebben bereikt aan het einde van het traject.
  • De jongeren vinden dat Learn2Work hen tijdens het traject de ondersteuning biedt die ze nodig hebben om hun doel te behalen.
  • Jongeren met schulden geven aan dat deelname hen geholpen heeft in het oplossen en voorkomen van financiële problemen.
  • Meer dan de helft van de jongeren vindt dat zij veel gelukkiger is geworden met hun leven.

Learn2Work draait al meer dan 10 jaar in Almere en heeft al honderden jongeren een mooi toekomstperspectief geboden: opleiding, werk én welzijn!

                                                            

Learn2Work bij '20 jaar ertoe doen' van het Oranje Fonds  

Op 02-02-2022 bestaat het Oranje Fonds 20 jaar! Voor deze live-uitzending "20 jaar ertoe doen' was Learn2Work ook uitgenodigd als belangrijk initiatief die 'ertoe dóen' in onze samenleving.  

De uitdagingen van een stagiair! 

Tekst door deelnemer Learn2work zelf geschreven.

 

 

 

Helaas kon zijn optreden niet doorgaan en dus besloten wij

er een videoclip van te maken. 

 

 

Bekijk de videoclip van Jessy.

 

 

 

 

Inzamelingsactie Food express

 

Inzamelingsactie voor de foodexpress groot succes!

Gezinnen, jongeren en alleenstaande moeders die niet in aanmerking komen voor een voedselpakket maar wel in armoede leven die worden aangemeld bij Learn2Work en krijgen iedere maandag een maaltijd.

Leven in armoede is verschrikkelijk en daarom zijn we de actie gestart met als doel alle gezinnen met de kerst extra te verwennen.

Hartverwarmend hoeveel we hebben gekregen. Iedereen bedankt!

Dag 3, examen sport.                        jongeren met hun verhaal in magazine.

Interview in de LINDA

 

Twee jongeren van het jongeren perspectief fonds praten openlijk over hun leven met schulden.

Prachtige verhalen en super trots dat ze dit wilde delen in de LINDA. Hopelijk geeft dit andere jongeren kracht en doorbreekt het schaamte.

 

 

10 Jaar learn2work

 

10 jaar learn2work

 

  

 

klik de link of scan de QR code.

Direct aanmelden

Learn2Work

Sumatraweg 352,

1335 JM Almere

036-5245197

 

 

 

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Learn2Work maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere